19.04.2024
Новини

У Тернополі збільшили оплату за навчання у мистецьких навчальних закладах

У Тернополі збільшили оплату у початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладах. В середньому вона зросте на 10 грн.

Відповідне рішення прийняли на засіданні виконкому у середу, 7 серпня.

– Прошу погодити батьківську плату у початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладах і передбачити звільнення від батьківської плати дітей, чиї батьки загинули під час участі в АТО та ООС, беруть участь у цих операцій, є учасниками бойових дій, чиї батьки отримали інвалідність під час цих операцій, – розповів начальник управління культури і мистецтв міськради Олександр Смик. – Погодити батьківську плату у розмірі 50% для учнів з офіційно зареєстрованим місцем проживання у Тернополі та у населених пунктах, приєднаних до Тернопільської територіальної громади, врахувати найбільш талановитих дітей, дітей батьків-інвалідів і по батьківській платі надається тільки одна пільга.

В цілому, за словами пана Смика, плата збільшується в середньому на 10 грн. Зростання плати пов’язано із збільшенням вартості комунальних послуг, із енергоносіями, зростання соціального рівня населення, із збільшення зарплати педпрацівників.

Перейти до панелі інструментів