23.04.2024
Місто Новини

У Тернополі за 1, 7 млн грн очистять від мулу та водоростей усі водойми парку “Топільче”

фото з Вікіпедії. Автор - А. Марчевський

фото – з Вікіпедії

Очищати озерце навколо острова “Козацький” та усі водні канали у парку “Топільче” від водоростей та мулу невдовзі розпочнуть у Тернополі. На заплановані роботи піде 1,7 млн грн.

Очистка озерця обійдеться у 1 млн 320 тис. грн, очистка каналів – 448 тис.

– Треба чистити усі водойми, які є в парку “Топільче” і русло річки Серет від шлюзів аж до Петриківського моста, – каже директор КП «Об’єднання парків культури і відпочинку м. Тернополя» Микола Лесів. – На це все треба дуже великі кошти. І тому цьогоріч прийнято рішення про очищення всіх водних каналів, які є в парку “Топільче” і очищення озерця навколо острова “Козацький”. Початок робіт на озерці був запланований на 1 серпня, але наразі не готовий земснаряд, тому початок відклали на 5 серпня. Озерце будемо чистити земснарядом. На ці роботи виділили згідно з проектно-кошторисною документацією 1 млн 320 тис.

Весь цей грунт, за словами пана Лесіва, так звану пульпу, яка буде виходити із земснаряда по трубах, розкладуть рівномірно на низинній території парку, тобто навколо острова “Козацький”.

– Є такі низи – осадка грунту і ми її закладемо цією пульпою, бо вивозити – це дуже дорого, – додає він. – Окрім того, парк “Топільче” збудований на насипному грунті, і якщо б вивозили, то понищили усі наявні пішохідні доріжки.

Роботи з очистки водних каналів у парку, додає він, розпочнуться з 1 вересня. На це заплановано 448 тис. Виконуватимуть їх за допомогою спецтехніки – екскаваторів.

– Усі роботи виконуватиме головний офіс Водних ресурсів Тернопільської області, – додає пан Лесів. – Земснаряд їхній, уся техніка їхня. Згідно з укладеною угодою, термін виконання робіт – чотири місяці.

Перейти до панелі інструментів