29.03.2024
Новини Суди

Суд оштрафував інструктора автошколи за підробку документів про відвідування занять

Суд виніс вирок інструктору автошколи, який сфальсифікував документи про відвідування занять, навчання на автотренажерах і водіння транспортних засобів двома учнями. Чоловіка визнали винуватим у підробці документів і дали 8500 грн штрафу.

Торік про цю ситуацію повідомляли чимало місцевих ЗМІ. Резонансу історії додала аварія із смертельними наслідками. Зокрема, 26 травня 2018 року біля села Плебанівка Теребовлянського району автомобіль «Шевроле» під кермуванням 19-річної жительки Борщівщини злетів з дороги і врізався в дерево. Травмувались водійка, її друг – власник автомобіля і 17-річна родичка водійки, яка від отриманих травм померла наступного дня у лікарні. Як виявилось, водійка у день аварії тільки-но отримала посвідчення водія і їхала в Тернопіль відзначати.

Надалі, під час розслідування ДТП, правоохоронці встановила, що дівчина у певний період, у який нібито проходили її заняття а автошколі, була за кордоном. Тоді ж правоохоронці виявили ще одного такого учня із схожою історією у цій же автошколі.

Як випливає із вироку Борщівського районного суду від 23 липня, фігурант справи про підробку документів – працюючий інструктор практичного водіння автомобіля Борщівської дільниці ПП «Автомобіліст» м. Хоростків Гусятинського району Тернопільської області Василь Я. Його обвинувачували у підробці документів щодо відвідування занять, навчання на автотренажерах і водіння транспортних засобів та у використанні підроблених документів для нарахування зарплати.

Суд визнав винуватим його у вчиненні злочинів за ч.1 та 4 ст. 358 КК “Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів” та присудив 8 тис. 500 грн штрафу. Та позбавив обвинуваченого права займати посаду – «Інструктора практичного водіння автомобіля» строком на один рік.

Перейти до панелі інструментів