29.03.2024
Громада Місто Новини

На вул. Танцорова, 9 провели утеплення будинку. Мешканці сплатили лише 30%

Капітальний ремонт фасаду будинку провели на вул. Танцорова, 9. Термомодернізацію фасаду здійснили в рамках міської програми енергоефективності, енергозбереження та термомодернізації будівель житлового фонду міста.

– Відповідно до цієї програми, 70% вартості усіх робіт фінансується з місцевого бюджету і лише 30% коштів сплачують жителі будинку. Для того, щоб взяти участь у програмі, мешканцям достатньо на загальних зборах прийняти спільне рішення про фінансування 30% вартості робіт, – зазначає міський голова Сергій Надал. – І за інформацією тих тернополян, які раніше уже утеплили власні помешкання на умовах співфінансування, термомодернізація будівель дає значну економію коштів під час опалювального сезону.

Міський голова додає, що для повноцінного ефекту від зовнішнього утеплення та задля уникнення пошкоджень стін, проводити термомодернізацію фасаду будинку слід комплексно, а не частково.

Нагадаємо, «Програма енергоефективності, енергозбереження та термомодернізації житлового фонду Тернополя» передбачає утеплення фасадів стін, заміну вікон в місцях загального користування, встановлення індивідуальних теплових пунктів, датчиків руху та освітлення. В рамках цієї програми у 2019 році в Тернополі комплексно утеплять три багатоповерхівки.

Перейти до панелі інструментів