29.03.2024
Новини

На Гаївському мості вантажівка знесла обмежувач за 100 тисяч гривень. На водія подадуть до суду

фото – із Facebook, Nataliya Diduch

На Гаївському мості вантажівка знесла встановлений там висотний обмежувач. Інцидент трапився у середу, 17 липня, близько сьомої ранку.

Поки його ремонтуватимуть, кажуть у міськраді, обмежувачами для водіїв повинні слугувати дорожні знаки.

– Рефрижератор Mercedes , у якого габарити перевищують на 80 см допустимий, збив повністю наш обмежувач, – пояснює начальник відділу технагляду міськради Олег Вітик. – Ви розумієте, його краном ставлять, як можна збити його і як поїхати під нього, і не бачити, що твої габарити більші практично більші на метр? Це вже, мені здається, питання насамперед до культури водіїв – вони не дотримуються правил дорожнього руху. Поліція склала протокол, власник обмежувача ТОВ “Тернопіль Мостобуд” буде готувати позовну заяву про відшкодування. Сам обмежувач коштує близько 100 тисяч і зараз його демонтують. Потрібна техніка, кран, щоб вивести на базу і почати ремонтувати. Коли відремонтують, не готовий сказати.

Наразі обмежувачами для водіїв, за його словами, слугують дорожні знаки, де чітко вказано – габарит – до трьох тонн, висота – 2,5 м.

– Водії повинні дотримуватись цих обмежень, – додає він. – Тим більше, що міст визнано аварійним і люди мають розуміти, що може виникнути аварійна ситуація. Поліція зараз взяла ці дані, водій визнає свою вину, але сказав: “Подавайте в суд”. Звичайно, що будемо судитись, але власник – “Тернопіль Мостобуд”, то подаватиме позов він. Ми йому за той обмежувач ще навіть не заплатили.

Наразі власнику обмежувача дано доручення відремонтувати його хоча б за добу. Але чи вдасться їм впоратись, у відділі технагляду не знають.

Перейти до панелі інструментів