29.03.2024
Новини Оперативно

Біля залізничного вокзалу затримали іноземців, які грабували людей

Затримання зловмисників відбулося близько 10.30 9 липня біля тернопільського залізничного вокзалу.

“Затримання біля залізничного вокзалу. 5 секунд і чуваки в наручниках. Круто спрацювали”, – пише Роман Задорожний у соцмережі “Фейсбук”.

Як бачили журналістка “Терміново”, на місці події стоїть атомобіль Volkswagen з розбитими вікнами, номерні знаки львівські. Ділянка обгороджена, тривають слідчі дії. Кого затримали і за що, правоохоронці на місці не коментували.

Біля місця затримання багато людей, адже поруч залізничний вокзал, зупинка транспорту, магазини. Перехожі спостерігають за всім, що відбуваються, дехто був безпосереднім очевидцем події і дуже злякався. Як кажуть люди, затримували банду, була стрілянина.

– Їх там була ціла машина, поліції доводилося розбити вікна і витягувати їх звідти, – розповідає одна з пенсіонерок. – Вони кричали, щоб їх не били.

Поряд стихійний базарчик, де продають городину. Жінки кажуть, що затримання було дуже оперативним, вони навіть не встигли зрозуміти, що робиться.

Затримання Тернопіль

– Тут таке було, три машини поліції їх оточили, почали стріляти, – розповідає очевидиця події (не представилася – прим. ред). – Боже, як ми злякалися. Потім дивлюся, б’ються, я спершу думала, що це аварія, хтось когось стукнув і тепер роблять розбірки. А виявляється, поліція якусь банду накрила.

Як повідомили у відділі зв’язків із громадськістю Головного управління Нацполіції в Тернопільській області, трьох представників кавказької національності, яких підозрюють в скоєнні серії тяжких злочинів на території Тернопільської області, затримали правоохоронці управління карного розшуку та спецпідрозділу КОРД. Іноземці заробляли на прожиття, грабуючи людей.

Спецоперація із затримання проходила в центрі міста. У поліції запевняють, що стрілянини не було.

– Під час затримання вогнепальна зброя не застосовувалася, як стверджують громадяни, які були очевидцями цих подій, – каже начальник управління КОРД поліції особливого призначення ГУНП в Тернопільській області Дмитро Болтян.

Вранці, 9 липня на лінію “102″ надійшло повідомлення про злочин на ринку, що на вулиці 15 Квітня. Там невідомі викрали значну суму грошей у місцевої мешканки.

– Оперативники Головного управління Нацполіції спільно з міським відділом поліції та спецпідрозділом КОРД затримали злочинців-гастролерів кавказької національності, які прибули до Тернополя для вчинення майнових злочинів, – розповів Степан Яцух, заступник начальника ГУНП в Тернопільській області.

Правоохоронці уже встановили особи підозрюваних. Двоє з них – це жителі Києва та Дніпропетровської області. Третій на території України перебуває незаконно. Під час затримання у іноземців вилучили гроші та матеріальні цінності, викрадені у тернополянки вранці.

Даний факт внесений до ЄРДР відповідно до статті 186 частина 3 ККУ – грабіж, що завдав значної шкоди потерпілому. Вирішується питання про обрання підозрюваним міри запобіжного заходу та оголошення підозри. Перевіряють чоловіків і на причетність до аналогічних злочинів.

Перейти до панелі інструментів