26.04.2024
Новини Суди

Суд виніс вирок затриманому у центрі міста тернополянину, якого сплутали з депутатом міської ради

1,5 року умовно дав Тернопільський міськрайонний суд чоловіку, який безпідставно вимагав 6000 доларів США у іншого чоловіка та погрожував йому застосуванням насильства.

Затримали фігуранта справи, нагадаємо, 19 лютого 2019 року у центрі міста неподалік “Перемоги”. З цим затриманням був пов’язаний ще один інцидент – курйоз: кільком тернопільським сайтам надійшла інформація, що затримали депутата міськради Івана Зіня. Насправді ж відбулась дезінформація через певну зовнішню схожість.

Справжній фігурант справи – уродженець Тернопільського району, приватний підприємець Ярослав Смаранчук.

Як йдеться у вироку суду, обвинувачений вимагав 6 тис. доларів з потерпілого ще з березня 2018 року. Гроші вимагав нібито як компенсацію за різницю коштів, які, зі слів обвинуваченого, він втратив під час продажу в 2018 році купленого у 2012 році в потерпілого автомобіля марки «Mersedes-Benz», G320, д.н.з. за меншою ціною через його технічну несправність та підроблені номери агрегатів. Затримали його у лютому 2019 року відразу після отримання від потерпілого 200 доларів США та заздалегідь виготовлених несправжніх (імітаційних) засобів у вигляді банківських банкнот доларів США на загальну суму 5000 доларів.

Надалі 10 травня 2019, як випливає із даних реєстру судових рішень, обвинувачений пішов на угоду про визнання своєї винуватості із прокуратурою. 31 травня суд цю угоду затвердив. Зокрема, він визнав обвинуваченого винуватим за ч.1 ст. 189 КК “Вимагання” та призначив узгоджене в угоді покарання – дав 5 років тюрми, від відбування яких на підставі ст. 75 КК звільнив, призначивши 1,5 року іспитового строку.

Наразі вирок законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з часу проголошення.

Перейти до панелі інструментів