17.04.2024
Місто Молодь Новини

Тернопільський пляж “Циганка” отримав гран-прі престижного архітектурного конкурсу

URBAN.te отримали найвищу нагороду всеукраїнського конкурсу архітектури та урбаністики Ukrainian Urban Awards – Конкурс Української Урбаністики. Про це повідомляють на офіційній сторінці Urban.te у Facebook.

Проект набережної “Циганка” отримав гран-прі, а також перше місце у номінації «Ландшафтна архітектура та планування».

У складі міжнародного журі були виконавчий директор Zaha Hadid Architects Крістос Пассас; головна архітекторка Копенгагена у 2010-2019 роках Тіна Собю; головна архітекторка Стокгольма у 2010-2016 роках Кароліна Кейзер; CEO MADMA urbanism, landscape, MASA architects Хірокі Мацура; директор і головний архітектор UNstudio Франс ван Вюре (Амтсердам) та архітектор Studio Libeskind Яма Карім (Нью-Йорк).

Цього року склад журі обирав переможців серед близько чотирьох сотень робіт.

  • Перемога серед такої кількості проектів – це велика порція натхнення і мотивація не опускати руки, продовжувати роботу над позитивними змінами в місті та країні, – кажуть в команді Urban.te. – Визнання цих гуру –  надзвичайна гордість за команду, за місто.  Це надзвичайно важливо для іміджу нашого міста.

Довідка. Оновлений пляж “Циганка” відкрили у Тенополі у серпні 2016 р. Тут облаштували пішохідний фонтан, велодоріжку, душові, туалети, екстрим-парк, пляж, дитячий майданчик, кафе.  Запропонували проект молоді архітектори ініціативи Urban.te

 

Перейти до панелі інструментів