19.03.2024
Новини Оперативно

У Монастириському районі вирувала стихія. Злива змивала городину і руйнувала паркани

Відео бурхливої річки, яка утворилася під час зливи на вулицях села Красіїв Монастириського району, опублікувала на своїй сторінці Надія Грона.

На відео видно, як стихія руйнує паркани, змиває городи, підмиває сади. У коментарях люди радять рятувати домашніх тварин.

 

 

За офіційною інформацією Управління ДСНС у Тернопільській області, в селі Красіїв Монастириського району внаслідок інтенсивного випадання опадів підтоплено 6 житлових будинків та орієнтовно 7 га приватних присадибних ділянок. Для відкачування води на місці працює резервний караул 19 ДПРЧ та оперативна група РС.

Про стихію повідомляє на своїй сторінці і голова облдержадміністрації Степан Барна.

Підтоплене також село Гранітне, що по сусідству з Красіївим, повідомляють в ДСНС.

 

Як повідомив пізно ввечері у своєму Facebook начальник управління ДСНС в Тернопільській області Віктор Маслей,  оперативні групи райвідділів Управління ДСНС в області переведено на посилений режим несення служби. Особовий склад пожежно-рятувальних підрозділів та аварійно-рятувального загону спецпризначення приведено в готовність до реагування і ліквідації наслідків негоди
❗️Станом на 22:00 підрозділи управління ДСНС у Монастириському, Бучацькому та Заліщицькому районах працюють над ліквідацією наслідків негоди ‼️
Оперативно-координаційним центром управління ДСНС в області здійснюється постійний, цілодобовий моніторинг ситуації в області.

Станом на 6.00 год. 5 червня рятувальники повідомляють про три оперативних виїзди, 605 м куб. відкачаної води з підтоплених територій, домогосподарств і підвальних приміщень у Красіїві, Гранітному Монастириського району та Нагірянах Заліщицького району. Усього підтопило 24 будинки на території 14-х домогосподарств та 22 га приватних сільгоспугідь. У Нагірянах Заліщицького району стихія зруйнувала земляний насип приватного ставка, проте це не мало негативних наслідків.

На ранок підтопленими залишаються орієнтовно 4 га приватних сільгоспугідь, а також підвали трьох будинків у Гранітному. Наразі рівень води спав. Ліквідація налідків негоди триває.

 

 

Перейти до панелі інструментів