25.04.2024
Анонс Громада Новини

У вівторок о 19.00 активісти принесуть під поліцію свічки та іграшки. Закликають тернополян долучатися

Сьогодні о 19.00 год. під управліннями ГУ НП в обласних центрах люди зберуться, щоб запитати поліцейських, чи відповідатимуть вони за вбивство дитини.

Нагадаємо, 5-річний Кирило Тлявов потрапив до реанімації з вогнепальним пораненням голови. Підозрюють, що в дитину стріляли двоє п’яних поліцейських. Їх затримали, але вони спочатку переконували, що хлопчик прослизнувся і впав. Стан малюка був вкрай важкий. У дитини – кульове проникаюче поранення голови, тяжка відкрита проникаюча черепно-мозкова травма, забій головного мозку. Лікарі у Переяславі-Хмельницькому здійснили складну операцію, але, на жаль, витягнути кулю так і не змогли.

  • Винуватці повинні бути покарані за вбивство дитини, – каже співорганізатор акції Ігор Василів. – Це не перше і не останнє. Ці два поліцейські – екс-беркутівець і екс-даішник. Вони пройшли переатестацію через якісь свої ручні комісії, які існували в кожному обласному центрі, після того, коли громадськість вийшла з процесу переатестації. Це є наслідок проваленої реформи. Покидьки зі зброєю просто розважалися у дворі, де граються діти.

Активісти переконані, що після цього випадку Арсен Аваков зобов’язаний піти у відставку, адже відповідальність за провалену реформу лежить на ньому. За вбивство дитини повинні відповідати всі.

  • Не може бути ця постійна порука, – додає Ігор Василів. – Зараз ми чуємо які версії? Прокуратура повинна відповідати, чому вимагали спочатку домашнього арешту? Що за версія – вдарився спочатку об камінчик, потім, що інша дитина гралася вогнепальною зброєю в цьому дворі? Де експертиза на стан алкогольного сп’яніння? Де зброя? Ми розуміємо, що справу можуть зам’яти. А вже дійшло до дна, дитину вбили.

Організатори акції закликають всіх людей доброї волі о 19.00 прийти на вулицю Валову у Тернополі, принести квіти, іграшки, свічки до ГУ Нацполіції.

Провали Арсена Авакова на посаді міністра МВС

 

Перейти до панелі інструментів