18.10.2024
Небесне військо Новини

На Чортківщині зустріли На Щиті Героя, який загинув в Курській області

На Чортківщині зустріли тіло Героя Сергія Боївка, який віддав життя за нашу з вами свободу. На сторінці Білецької сільської ради розповіли, як відбувалася зустріч тіла військового та його поховання.

Сергій Боївка 1990 року народження був вихідцем з села Хомівка, що в Білецькій громаді. Жителі громади зустріли На Щиті Героя, який загинув в бою поблизу населеного пункту Вікторівка Суджанського району Курської області. Мешканці громади утворили живий коридор і схилились перед загиблим односельчанином на колінах.

“Після прочитання Євангелії траурний кортеж поволі рушив до рідної хати загиблого воїна. Діти розпростерли національний стяг, як символ єдності поколінь у змагу за свою Батьківщину. Шлях Героя встелили пелюстки квітів та освітили вогники лампадок, як символ пожертви та любові. «Погину я в чужім краю… Хто ж ми буде брати яму?» – щемливо звучали рядки пісні-реквієму «Гей плине кача». Великий біль втрати обʼєднав людей у співчутті, молитві та памʼяті…”, – йдеться у повідомленні.

Отець Роман Гриджук зазначив, що час військової служби був для воїна Сергія моментом подвигу та особливого єднання з Богом у молитві. «Його життя героїчно завершилося у бою з ворогом, у бою з гріхом, у бою зі злом… Тепер ангели Божі запровадять його безсмертну душу до Небесного Царства, де блаженний спокій…»

Співчуваємо рідним, близьким та побратимам Героя. Вічна йому пам’ять!

Перейти до панелі інструментів