28.09.2024
Новини

У Почаївській Лаврі три роки ховався учитель-педофіл

Колишнього вчителя фізкультури затримано за підозрою у розбещенні неповнолітніх. У Почаївській Лаврі правоохоронці затримали колишнього вчителя фізкультури, підозрюваного у сексуальному насильстві над неповнолітніми. Про це повідомив начальник Слідчого управління ГУНП в Харківській області Сергій Болвінов.

За даними слідства, у 2018 році підозрюваний, працюючи вчителем фізкультури, систематично вчиняв дії сексуального характеру щодо 13-річного учня під час індивідуальних занять. Про злочин стало відомо лише цього року, коли потерпілий, якому зараз 17 років, розповів про це психологу в Латвії, куди його родина виїхала через війну.

2018 року підозрюваний працював у гімназії та зґвалтував у спортивній залі 12-річного учня. Після цього він звільнився і працевлаштувався до школи, де 2019-го та 2021 року вчиняв розпусні дії щодо двох учнів віком 11 та 13 років.

Надалі підозрюваний звільнився з роботи та переїхав жити до чоловічого монастиря у Тернопільській області.

Слідство встановило ще двох потерпілих хлопчиків, які постраждали від дій підозрюваного протягом останніх трьох років. Наразі призначено судову молекулярно-генетичну експертизу для встановлення причетності затриманого до інших можливих злочинів.

Підозрюваний намагався переховуватися від правосуддя в Почаївській Лаврі, але був затриманий. Йому вручено повідомлення про підозру та клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Перейти до панелі інструментів