28.09.2024
Новини

Точно не помилитесь: скільки солі класти на 1 кг капусти для квашення

Квашення капусти вимагає уваги до деталей. Ключовими факторами успіху є правильний вибір інгредієнтів, відповідного посуду та точне дозування солі.

Оптимальна кількість солі надзвичайно важлива для збереження поживних властивостей капусти, її хрусткості та тривалого зберігання.

Процес ферментації залежить від точності пропорцій. Надлишок або нестача солі може перешкодити розвитку молочнокислих бактерій, необхідних для бродіння та квашення.

Рекомендується використовувати звичайну кухонну сіль крупного помелу без додавання йоду, спецій чи хімічних добавок.

Оптимальне співвідношення: 25 г солі (одна столова ложка без верху) на 1 кг капусти. Для трилітрової банки знадобиться приблизно 2-3 кг капусти та 2-3 столові ложки солі.

Перейти до панелі інструментів