19.09.2024
Новини

“Соляна вежа” та сортувальна система: дві громади на Тернопільщині потрапили у 9 кращих з грантовими проєктами

Днями оголосили перелік громад, які матимуть можливість отримати кошти на реалізацію власних ідей. Серед 9 на усю Україну, 2 громади з Тернопільщини зможуть втілити свої задуми, – повідомляють у ПРООН.

Дев’ять проєктів з Чернівецької, Хмельницької, Тернопільської, Вінницької та Волинської областей рекомендовано для підтримки в межах грантової програми «Партнерство заради відновлення». Ця грантова програма є частиною проєкту «Посилене партнерство для сталого відновлення», що фінансується Урядом Швеції та впроваджується Програмою розвитку ООН (ПРООН) в Україні.

Згідно з рішенням Відбіркового та наглядового комітету грантової програми, для фінансової підтримки рекомендовано дев’ять проєктів, з них 2 у громадах на Тернопільщині:

  • «Запровадження системи сортування, роздільного збирання та оброблення твердих побутових відходів на території Бережанської МТГ та сусідніх сільських громад Тернопільської області» від ГО «Бузок», Тернопільська область;
  • «Оздоровчо-туристичний простір “Соляна вежа”» від Центру розвитку ініціатив «ІнСорс», Тернопільська область.

“Відібрані ініціативи сприятимуть створенню нових економічних можливостей, покращеному доступу до послуг, інклюзивній трансформації громад, а також забезпечать підтримку та інтеграцію у соціальне життя ветеранів, внутрішньо переміщених осіб та інших уразливих груп населення, які постраждали від війни.

Програма розвитку ООН вітає переможців та їхніх партнерів! Усі переможці будуть повідомлені офіційним листом протягом одного місяця.

Конкурс грантів проходив у межах проєкту «Посилене партнерство для сталого відновлення», який фінансується Урядом Швеції через Шведську агенцію міжнародного розвитку SIDA та впроваджується Програмою розвитку ООН (ПРООН) в Україні”, – зазначають в ПРООН.

Перейти до панелі інструментів