27.10.2024
Новини Скандал

У Чорткові скандал через святкування Дня міста – люди вимагають скасувати урочистості. Відео

Сьогодні у Чорткові відзначають 502-гу річницю від заснування міста. Заплановано чимало заходів: серед них і благодійні, і розважальні. Та не усі містяни хочуть таких святкувань. Адже уже два дні поспіль Україна від масованих атак ворога втрачає десятки людей, не говорячи про те, що третій рік триває повномасштабна війна.

Ще учора чортків’янка Леся Садовська звернулася до керівництва області та Чортківського району з проханням скасувати урочистості та оголосити Дні жалоби пов’язані із Полтавською трагедією. А на сьогоднішній ранок знову біда. На Львівщині через атаку окупантів на цей момент уже повідомили про загибель 7 людей, серед яких 3 дітей.

“Тернопільська обласна державна адміністрація, Чортківська районна державна адміністрація!
Прохання скасовувати відзначення дня міста Чортків та оголосити днями жалоби пов’язаними з Полтавською трагедією! Прохання про репост та розголос”, – написала Леся Садовська та записала відповідне відеозвернення.

 

У коментарях до посту більшість людей підтримали таку ініціативу. Але є й чортків’яни, котрі у святкуванні нічого поганого не бачать.

“Чого одразу негатив? На цьому заході будуть збирати гроші на автомобілі для військових послухайте відео звернення міського голови, там про п’янки і про гулянки мова взагалі не іде”, – пише Lesia Bogachyk.

За таку підтримку міський голова подякував, не уникнувши образ у бік опонентів.

“Lesia Bogachyk дякую! Є мудрі Люди в місті! А є всі інші”, – коментує Володимир Шматько.

Авторку посту керівник громади звинуватив у брехні.

“Вже давно не дивуюся вашій брехні і підлості. Здоров’я вам і мудрості.
А людям, які пишуть коментарі, бажаю перевіряти слова пані Лесі і її коліжанки Ірини”, – написав Володимир Шматько.

Також Леся Садовська оприлюднила програму святкувань Дня міста. Проте на офіційних сторінках та на сайті Чортківської міської ради такого розкладу заходів немає.

Тим часом допис набрав понад 61 тисячу переглядів та більш як 800 поширень, тож розголосу таки не уникнути.

Перейти до панелі інструментів