25.10.2024
Новини

Михайло Головко – знову голова Тернопільської облради: рішення суду

Восьмий апеляційний адміністративний суд Львова задовольнив позов колишнього голови Тернопільської облради Михайла Головка, якого підозрюють в отриманні неправомірної вигоди, і поновив його на посаді голови облради. Крім того, за час вимушеного прогулу йому виплатять 591 тисяч гривень зарплати. Про це пише видання zaxid.net.

“Михайло Головко та його адвокати переконували суд, що позачергова сесія, на якій звільнили голову обласної ради, незаконна. Відповідно, рішення, які на ній ухвалили, нелегітимні Захисники вважають, що депутати мали ініціювати позачергове скликання й погодити всі питання з Головком. Звільнений голова також сказав, що думав, що депутати проводять не сесію, а збори. Крім цього, він вважає, що на депутатів тиснули, бо насправді він має з ними добрі взаємини.

Представниця Тернопільської ОВА Оксана Михальчук у суді заявила, що все законно, а думки адвокатів є субʼєктивними й депутати можуть затверджувати порядок денний безперешкодно на сесії. Вона зазначила, що за звільнення Головка одноголосно проголосував 51 депутат, який був на сесії (всього депутатів 64). Оксана Михальчук заперечила інформацію про тиск на депутатів”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що Михайла Головка та двох заступників Тернопільської ОВА затримали на хабарі майже 600 тисяч гривень. Сам голова облради від всіх звинувачень відхрещується, називаючи це політичною розправою.

До слова, відомий тернопільський журналіст Сергій Сінкевич вважає, що на першому ж пленарному засіданні облрада знову звільнить Головка.

Перейти до панелі інструментів