08.09.2024
Новини Оперативно

За жартівливе повідомлення у поліцію мешканець Тернопільщини відсидить 4 роки

В Тернопільській області суд виніс вирок чоловікові, який вдруге “замінував” поліцейське управління. Цього разу зловмисник отримав реальний термін ув’язнення.

У листопаді 2023 року невідомий повідомив про нібито замінування Головного управління Нацполіції в Тернопільській області. Евакуація та перевірка приміщень не виявили вибухівки. Варто зазначити, що такі виїзди коштують державі близько 50-60 тисяч гривень. Про це повідомили у пресслужбі поліції області.

Правоохоронці швидко встановили особу “мінера” – ним виявився житель Чортківського району. За цим фактом відкрили кримінальне провадження за статтею про завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян.

На суді обвинувачений намагався виправдатись “слабкою нервовою системою” та звинувачував дружину. Суд, врахувавши всі обставини, включно з алкогольним сп’янінням під час скоєння злочину, призначив покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі. Додатково з засудженого стягнули понад шість тисяч гривень за проведення судової експертизи. Зазначимо, що раніше цей чоловік вже отримував умовний термін за аналогічний злочин.

Перейти до панелі інструментів