“Індекс борщу” встановив новий рекорд: чому подорожчали основні інгредієнти
“Індекс борщу” зріс у півтора рази, порівняно з минулим роком. Чому складові однієї з найголовніших українських страв подорожчали, і що буде з цінами далі — зʼясовував Центр громадського моніторингу та контролю. Зростання цін Вартість продуктів для традиційного борщового набору зросла у півтора рази, якщо порівнювати з минулим роком. Наразі “Індекс борщу” — показник вартості продуктів, який традиційно розраховує “Український клуб аграрного бізнесу” — становить 222 гривні. Це на 19% більше, ніж минулого місяця. В “Українському клубі аграрного бізнесу” відзначають, що найбільше додали в ціні свинина, цибуля, капуста й буряк. Зокрема, вартість свиного ошийка зросла на 20% за місяць і нині сягає 330 гривень за кілограм. Цибуля, порівняно з квітнем, подорожчала майже вдвічі, буряк зріс у ціні на 60%. Найменше серед овочів подорожчала морква — лише на 14% за місяць. Інгредієнтом, який здешевшав, виявилася стара картопля. Її ціна впала на 2% […]
