24.10.2024
Новини

У річках на Тернопільщині масово гине риба. Відео

У річках на Тернопільщині масово гине риба. Зараз фахівці проводять лабораторні дослідження, аби з’ясувати причину. Припускають, що це сталося через скидання промислових стоків, побутових відходів або потрапляння застійної води з великою кількістю органічних речовин і продуктів гниття, що відбирають у процесі окислення з води кисень.

Днями Тернопільський рибоохоронний патруль отримав інформацію від відділення поліції №3 (Гусятин) Чортківський РВП ГУНП в Тернопільській області щодо масової загибелі риби на річці Збруч поблизу с. Вільхівчик Гусятинської селищної ради Чортківського району Тернопільської області.

Працівниками Тернопільського рибоохоронного патруля у ході обстеження берегової лінії р.Тайна біля с.Старий Нижбірок, р. Гнила біля с.Личківці та р. Збруч біля с.Вільхівчик та селища Гусятин Чортківського району Тернопільської області на ділянках обстеження виявлено значну кількість загиблої риби, а саме: головень – 47 екз. розміром близько 30 см, судак – 35 екз. розміром близько 30 см, сом – 12 екз. розміром близько 60 см, щука – 29 екз. розміром близько 75 см, плітка – 78 екз. розміром близько 10 см, мальок судака – близько 220 тис. екз. та мальок головеня – близько 170 тис. екз.

За результатами обстеження водойми складено відповідний акт. Про факти загибелі водних біоресурсів для встановлення причин їх мору повідомлено Головне управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області. Наразі спеціалісти відібрали проби води в місцях загибелі риби для проведення лабораторних досліджень.

До масової загибелі риби призводить і скидання промислових стоків, побутових відходів або потрапляння застійної води з великою кількістю органічних речовин і продуктів гниття, що відбирають у процесі окислення з води кисень.

Тернопільський рибоохоронний патруль продовжує відстежувати ситуацію на водоймах області. У разі виявлення фактів загибелі водних біоресурсів просимо громадян невідкладно інформувати, зателефонувавши на цілодобову «гарячу лінію» Тернопільського рибоохоронного патруля: (0352) 52-00-22, (097) 427-85-95 та (096) 655-87-58, – повідомляють у Тернопільському рибоохоронному патрулі.

Перейти до панелі інструментів