23.10.2024
Новини

“Нещадно порізали дерева”: у Бучацькій міській раді прокоментували скандал

Учора активіст Роман Довбенко поширив відео, на якому комунальники зрізають дерева у центрі Бучача. Містяни обурені такою ситуацією і кажуть, що різати дерева у розпал літа недопустимо. У міській раді пояснили, чому прийняли таке рішення.

“Мені зараз хочеться дуже емоційно висловитись, але ок. Я не сам живу в цьому місті, тому перш за все цікава думка всіх жителів… Це дійсно норм?!”, – пише активіст.

У міській раді прокоментували ситуацію. Там пояснили, що старі дерева гнилі і є небезпечними для мешканців. На місце зрізаних насаджень обіцяють посадити нові.

“Днями у соцмережах поширюються негативні коментарі щодо зрізання дерев у центральній частині міста. З цього приводу вважаємо за необхідне надати офіційне пояснення.

Як уже повідомляла Бучацька міська рада, навесні комісія з обстеження зелених насаджень, до складу якої увійшли представники державної екологічної інспекції в Тернопільській області, проінспектувала стан деревних, чагарникових рослин на території Бучача. Було відзначено, що багато дерев, особливо в центральній частині, – старі та на 70 відсотків уражені гниллю. За результатами роботи комісією було прийнято рішення здійснити санітарні видалення аварійних та хворих насаджень. Тобто сьогодні комунальники прибирають те, що вже віджило, та готують місце для нових, молодих та сильних дерев. Варто зазначати, що протягом року будуть замінені усі старі дерева.

Бучацька міська рада робить усе для поліпшення естетичного вигляду нашого міста. Зокрема біля церкви Покрови будуть насаджені молоді дерева, тротуар перероблять згідно з інклюзивними нормами та стандартами, а лавочки замінять на нові та зручні, планується облаштування відпочинкової зони для жителів міста.

Просимо громадськість не нагнітати ситуацію у соцмережах та з розумінням поставитися до оновлення центральної частини міста”, – зазначають у Бучацькій міській раді.

Перейти до панелі інструментів