29.09.2024
Новини

Доцентка ЗУНУ проведе 2 роки у в’язниці за вимагання хабаря

До 2 років позбавлення волі засудили доцентку ЗУНУ за одержання нею неправомірної вигоди. Майже рік тому її затримали на хабарі в одному із ресторанів Тернополя та відразу доправили до Чортківського СІЗО. Уже наступного дня у прокуратурі повідомили деталі затримання.

Як повідомляють у пресслужбі обласної прокуратури, Тернопільський міськрайонний суд визнав винною та засудив до 2 років позбавлення волі викладачку Західноукраїнського національного університету за одержання нею неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення членами приймальної комісії про зарахування на навчання (ч. 2 ст. 369-2 КК України).

Прокурор довів у суді, що обвинувачена запевнила майбутнього студента у необхідності перерахувати їй для початку 11 тис. грн на картковий рахунок, задля впливу на інших службових осіб, причетних до вступної компанії у виші.

Іншому абітурієнту викладачка пообіцяла за 42 тис. грн вплинути на відповідних посадових осіб навчального закладу задля зарахування його на бюджетну форму навчання. Після передачі вказаної суми в одному із ресторанів Тернополя доцентку затримали правоохоронці.

Відтак, за рішенням суду, жінка проведе 2 роки за ґратами. Вирок ще не набрав законної сили, – зазначають у прокуратурі.

Нагадаємо, нещодавно “Терміново” повідомляло, що завідувач кафедри тернопільського університету вимагав 1000 доларів за захист диплома: його взяли під варту.

Перейти до панелі інструментів