Зазвичай в Україні паски печуть у Чистий четвер (рідко у Велику суботу), а за 3 дні до Великодня цей святковий хліб запросто може зачерствіти. На щастя, є перевірені рецепти, з якими паски виходять ніжними, м’якими, а також можуть не черствіти до кінця великодніх свят.
Сьогодні нашу увагу привернув рецепт паски від albik food – популярної фудблогерки, яка публікує перевірені та швидкі рецепти. Вони вдаються кожному.
Отже, для приготування ідеальної паски потрібно:
- вершки 10% жирності – 200 г;
- яйця – 3 шт;
- свіжі дріжджі – 25 г;
- цукор – 230 г;
- розтоплене вершкове масло – 120 г;
- родзинки – 100 г;
- просіяне борошно 650-700 грамів.
Важливо, щоб усі інгредієнти були кімнатної температури, а вершки повинні бути підігрітими. До вершків додаємо цукор, масло, дріжджі, все перемішуємо і всипаємо борошно. Потрібно вимішувати 5-7 хвилин, тоді тісто самостійно перестане липнути до рук. Підсипати борошно не потрібно.
Тоді додаємо родзинки, замішуємо тісто і залишаємо під плівкою для того, щоб воно підросло. Воно повинне збільшитись в 1,5-2 рази. Далі формуємо пасочки слідкуючи за тим, щоб сухофрукти не були зверху. Наповнюйте форми на 1/3, не більше, адже тісто ще виросте, аж до країв.
Готові паски охолодіть, аж тоді виймайте з форми. Прикрасьте на власний досвід. Випікання у господині зайняло 30 хвилин – спочатку 25 хвилин при 160 градусах, згодом ще 5 хвилин при 170.
Більше дивіться у відео: