23.10.2024
Новини

На Тернопільщині перевіряють державні закупівлі: є низка порушень та кримінальні провадження

На Тернопільщині перевіряють тендерні закупівлі щодо недопущення нецільового використання бюджетних коштів. Про це на брифінгу розповіли начальник ОВА Володимир Труш та керівник ГУНП у Тернопільській області Сергій Зюбаненко. “Терміново” переповідає основні тези.

Володимир Труш проінформував про роботу групи з моніторингу закупівель:

“Понад 400 запитів було відправлено на органи місцевого самоврядування, в центральні органи виконавчої влади, на суб’єкти підприємницької діяльності. Вже встановлено ряд порушень, і також важливо, що Служба безпеки нам відповіла, що на сьогодні вже є тендер, який скасований у зв’язку з тим, що під нього немає фінансування”.

Начальник ГУ НП у Тернопільській області Сергій Зюбаненко розповів, що поліція та СБУ перевіряє цільове використання бюджетних коштів, закупівлі, випадки розкрадання грошей держави тощо. “Є кримінальні провадження, є підозри, на значні суми. Я анонсую, що найближчим часом ми з дозволу процесуального керівництва та слідства ми оголосимо підозри з розкрадання бюджетних коштів у великих сумах. Це буквально буде, я думаю, на днях”.

На медіаресурсах поліції буде публікуватись інформація щодо скасованих тендерів та оголошення підозри.

На Тернопільщині створюють мобільний батальйон, який буде виконувати бойові завдання зі збиття безпілотників. Для цього військовим передали автомобілі, Старлінки, біноклі, тепловізори та багато іншого.

Перейти до панелі інструментів