28.11.2024
Новини Промо

Кращі страви до віскі: що подавати до елітного алкоголю

Якісний алкоголь — не єдиний стимулятор задоволення. Якщо вигідно доповнити його смачними та відповідними стравами, ви ще й отримаєте прекрасний вечір у приємній компанії.

Влаштувати невелику звану вечерю для близьких та друзів можна з будь-якого приводу. Тому якщо ви такий чекали, нехай це буде знак. Саме час замовляти віскі Hamiltons та інгредієнти до страв. Ми ж забезпечимо вас вдалими рецептами до міцного алкоголю.

Стейк з курки на грилі з ягідним соусом

Хоча традиційно до бурбона та скотчу пропонують подавати червоне м’ясо, іноді легкість та нейтральність курки набагато краще підкреслює ноти смаку дорогого напою. Особливо якщо доповнити страву правильним соусом.

Для приготування курки потрібно:

  1. Замаринувати куряче філе у сухому часнику, чорному перці та кропі.
  2. Додати трохи гірчиці у зернах.
  3. Порізати його шматочками чи цілим покласти на гриль, доки м’ясо всередині не стане білим та м’яким.
  4. Дати готовій курці трохи вистигнути.

Щоб приготувати соус, знадобляться свіжі або заморожені ягоди чорної смородини та вишні. Покладіть їх до каструльки та протушкуйте з невеликою кількістю цукру. Додайте до суміші воду та поваріть соус 12 хвилин. Дайте суміші вистигти та процідіть її через сито.

М’ясо з таким соусом смакуватиме цікавіше, особливо нейтральна курятина.

Сирна тарілка

Найпростіша страва, для якої потрібно тільки підібрати різні види сирів та за бажанням додати соуси. Для такої тарілки ідеально підійдуть:

  • брі;
  • камамбер;
  • пармезан;
  • горгонзола;
  • рокфор.

Доповніть сири медом, горішками (волоськими, кеш’ю, фісташками) та ягідним соусом (журавлиний смакуватиме найкраще, можна приготувати його за тим же принципом, що ми описали вище).

Поряд із тарілкою з нарізаним сиром можна поставити таку ж, але із в’яленим червоним м’ясом, шинкою, прошутто, крекерами з копченою червоною рибою.

Запечені груші з камамбером

Такі груші можна подавати замість десерту чи закуски. Для страви знадобляться великі соковиті плоди зі шкіркою жовто-червоного кольору. Спочатку розріжте груши навпіл та виріжте середню частину з насінням.

Тепер потрібно підготувати форму для випікання: відріжте шматок пекарської фольги та застеліть нею деко. На нього викладіть груші та полийте їх медом. У виїмки, що ви зробили раніше, покладіть по шматочку сиру та посипте дробленим волоським чи кедровим горіхом. Запікайте плоди в духовці до 25 хвилин при температурі 180 градусів.

Готові груші краще подавати теплими.

Що стосується напою, то поставте пляшку до холодильника чи просто в прохолодному приміщенні: віскі не повинен бути занадто холодним. Розливайте у склянки одночасно з подачею основної страви чи вже під час десерту.

Замовляти дорогі сири та алкоголь вигідніше онлайн. Це можна зробити на сайті MAUDAU. Так не доведеться переплачувати за пляшку шотландського віскі у найближчому супермаркеті.

Перейти до панелі інструментів