30.04.2024
Новини Оперативно

Прокурори, яких Тернопільська міськрада називала “некомпетентними та недолугими”, виграли суд щодо заповідника

Раніше “Терміново”, з посиланням на пресслужбу прокуратури Тернопільщини, повідомляло про ситуацію навколо парку “Загребелля”. Окружна прокуратура подала до суду на Тернопільську міську раду в інтересах держави про витребування понад 10 га землі гідрологічного заказника загальнодержавного значення «Серетський» з незаконного володіння ТМР.

У міській раді Тернополя тоді назвали заяви прокуратури “некомпетентністю та недолугістю”.

“Днями обласна прокуратура поширила неправдиву інформацію щодо організації встановлення меж регіонального ландшафтного парку «Загребелля». Сам виклад статті, звинувачення міської ради, та й поширення подібних новин свідчить про некомпетентність, недолугість прокуратури у даному питанні, яка ґрунтується на вигадках і здогадках”, – заявляли у ТМР.

Сьогодні суд поставив крапку у цій справі. Господарський суд Тернопільської області задоволив позов Тернопільської окружної прокуратури в інтересах держави про витребування 7 гектарів землі гідрологічного заказника загальнодержавного значення «Серетський» з незаконного володіння Тернопільської міської ради.

Нагадаємо, з державної власності незаконно вибули землі площею 7 га заказника «Серетський». Вони були передані до комунальної власності Тернопільської міської ради як землі сільськогосподарського призначення.

Проте, оскільки ці ділянки є землями природно-заповідного фонду, вони мають належати державі, відтак Тернопільська окружна прокуратура звернулась з позовом до суду. І виграла його.

Перейти до панелі інструментів