
Ви сто разів уже пробували пекти бісквіт, а він все одно виходить не такий? То впав, то вийшов кривий з видутим верхом, то надто забитий? Тоді ловіть рецепт ідеального бісквіта. Це супер основа для торта.
Інгредієнти:
- 5 яєць, кімнатної температури (відокремити жовтки від білків);
- 90 грам борошна;
- 170 грам цукру;
- 10 г ванільного цукру;
- 35 грам крохмалю (якщо бісквіт має бути шоколадний, замінити крохмаль такою ж кількістю какао);
- дрібка солі.
Приготування
Перш за все потрібно розігріти духовку до 170ᵒС. Це оптимальна температура для випікання бісквіта.
Далі борошно змішати з крохмалем (або какао). Так, цей бісквіт справді готується без розпушувача.
Миску, в якій будете збивати білки, протерти шматочком лимону, щоб переконатися, що випадково не залишилось на стінках краплі жиру. Білки збити до майже стійких піків.
Продовжувати збивати, додаючи по 1 ст. л. цукру. Маса буде більш стабільною і злегка блискучою. Додати по одному жовтки, продовжуючи збивати.
Додати до яєць борошно з крохмалем і акуратно, але ретельно перемішати лопаткою до однорідності.
Дно роз’ємної форми для торта застелити пергаментом і перекласти у форму тісто.
ВАЖЛИВО: ні дно, ні стінки форми нічим не змащуємо, просто перекладаємо тісто.
Форму з тістом на столі різко крутнути три рази за часовою стрілкою, аби тісто рівномірно розділилося.
Поставити форму з тістом у розігріту духовку і пекти, поки встромлена в середині зубочистка не виходитиме сухою і чистою, приблизно 35-40 хвилин, залежно від духовки.
Вийняти готовий бісквіт з духовки, перевернути верх дном і підняти на приблизно 50 см над стільницею і кинути вниз. (Не бійтесь, нічого не трапиться і бісквіт не випаде). Потім у такому ж положенні догори дном, поставити на решітку до повного охолодження, приблизно 2-3 години, можна й на довше.
Після охолодження, перевернути бісквіт і за допомогою ножа відокремити бісквіт від країв форми, розняти форму й вийняти бісквіт.
Цей бісквіт прекрасно смакує до чаю сам по собі. А може стати основою для вашого кондитерського шедевру. До нього підійде фактично будь-який крем та начинка. Можна додавати фрукти. Наприклад банан або вишня лише підкреслить смак.
Смачного!