30.04.2024
Новини

Тернопільщина готова до пом’якшення карантину з 22 травня – ЦГЗ

Тернопільщина фігурує в списку 13 областей, які готові до пом’якшення карантину. Про це повідомив в.о. генерального директора Центру громадського здоров’я Ігор Кузін.

– Ми подивилися по всім тим показникам, які були запропоновані Кабміном, за цими показниками є 13 областей, які на сьогодні можуть переходити чи готові до переходу на другий етап, – в коментарі LB.ua. повідомив Ігор Кузін. – Серед них такі області, як Сумська, Тернопільська, Харківська, Херсонська, Запорізька, Івано-Франківська, Київська.

За його словами, найближчим часом на сайті МОЗ та ЦОЗ буде вивішено загальну таблицю за всіма показниками, і вона буде змінюватися щодня, для того щоб всі мали можливість відстежувати, хто відповідає вимогам, а хто – ні. Наприклад, Чернівецька область, поки не відповідає вимоглам. Як повідомляє Ігор Кузін, у них дуже складна ситуація.

– І хоч у них досить непогані охоплення за показниками тестування, але, на жаль, кількість зареєстрованих нових випадків досить висока, – зазначив чиновник. – І Київ під ці параметри теж поки не потрапляє.

Нагадаємо, 20 травня Кабінет міністрів ухвалив рішення про введення адаптивного карантину в Україні з 22 травня по 22 червня. Уряд вводить певні ознаки епідемічної ситуації в регіонах, які будуть враховуватися при формуванні карантинного режиму.

А саме: інцидентність – середня кількість випадків COVID-19 за останні 7 днів на 100 тис. населення, яке повинно становити менш як 12 осіб на 100 тис. населення. Завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19 має становити менше 50%. А також кількість тестувань методом ПЛРта імуноферментого аналізу має складати понад 12 на 100 тис. населення протягом останніх 7 днів.

Фото: pmg

 

Перейти до панелі інструментів