27.04.2024
Новини

З 1 червня в Україні відновлять перші пасажирські залізничні перевезення – Мінінфраструктури

Укрзалізниця готова до відновлення пасажирських перевезень. Про це повідомив міністр інфраструктури України Владислав Криклій під час інспекційного огляду станції “Київ-Пасажирський” 21 травня.

– Вже з 1 червня Україна розпочне перші пасажирські залізничні перевезення у далекому сполученні, – зазначив міністр. – Карантин дав час, щоб підготуватися до прийому пасажирів.

Як повідомляє прес-служба Мінінфраструктури, на станції “Київ-Пасажирський” вже демонтовано МАФи, встановлено сучасну систему відеонагляду, повністю відремонтовано приміський вокзал.
Укрзалізниця завершила демонтаж 35 МАФів на Вокзальній площі та у конкорсі вокзалу. Під ліквідацію підпали торговельні території, на які закінчився термін оренди, у тому числі, точки продажу алкоголю на розлив. МАФи, що залишаться, будуть реконструйовані та приведені до єдиного стилю. Також відремонтовано будівлі приміського вокзалу. Крім цього, замінено освітлення, встановлено сучасні лави та урни, оновлено фасад, вестибюль, квиткові каси, обладнано нові туалети, які враховують потреби маломобільних груп, у тому числі, людей з інвалідністю та мам з немовлятами. На вокзалах станції “Київ-Пасажирський” посилено заходи безпеки та встановлено нову систему відеонагляду – 22 камери, що мають функцію розпізнавання обличчя.

Нагадаємо, 20 травня Кабінет міністрів України затвердив графік запуску транспортного сполучення в Україні. Згідно з графіком з 22 травня будуть відновлені регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення автомобільним транспортом у міському, приміському, внутрішньообласному і міжнародному сполученні.

З 25 травня будуть запущені перевезення пасажирів у метро, а з 1 червня – залізничні пасажирські перевезення в міському, регіональному, далекому внутрішньому та міжобласному сполученні.

Також з 1 червня – міжобласні пасажирські перевезення автомобільним транспортом.

З 15 червня – прийняття і відправлення повітряних суден, що виконують пасажирські перевезення авіаційним транспортом.

Фото: УНН

Перейти до панелі інструментів