
Протеїн без лактози є особливо актуальним для людей з індивідуальною непереносимістю цього компонента. Стан обумовлений генетичною схильністю. При ньому рекомендується вживати безлактозний протеїн – ізолят, що повністю очищений від молочного цукру. Це може бути соєвий чи очищений сироватковий білок. У тому, щоб купити безлактозний протеїн на Muscle Ua, немає нічого складного.
Гіполактазія – проблема для спортсменів
Лактазна недостатність, насправді, становить для спортсменів велику проблему. За статистикою, у кожного п’ятого зустрічається гіполактазія.
При цьому, найкращими сумішами, що дають швидкий і видимий результат, на думку спортсменів, вважаються сироваткові та казеїнові. А в складі цих сумішей міститься лактоза, тому що виготовляють їх із молока. Але прогрес не стоїть на місці, і виробники вирішили цю проблему, розробивши безлактозні протеїнові суміші.
У вживанні безлактозних та звичайних сумішей немає різниці. На спортивних результатах це не позначається. Все залежить від грамотно обраної програми та правильного харчування. Ті спортсмени, які страждають від непереносимості лактози, можуть приймати безлактозні суміші у звичному для них режимі, розбавляючи їх не молоком, а водою чи соком.
Безлактозний протеїн: який він
Протеїнові порошки рослинного або веганського походження зазвичай виготовляються з бобових, але іноді використовують інші рослини. Соєвий протеїн – дуже популярний варіант, оскільки соя містить усі незамінні амінокислоти та є повноцінним джерелом білка. В інших протеїнових порошках як джерело білка використовуються горох, коноплі та бурий рис.
Ї інші варіанти:
- існує безлактозний ізолят, який можуть використовувати люди з гіполактазією. Гідролізат містить 80-90% білка і до 10% лактози, а коштує дорожче за інші види сироваткового протеїну. Але його незаперечною перевагою є швидкість засвоєння;
- перевага яєчного протеїну – в присутності в його складі всього спектра амінокислот, а ще в тому, що він засвоюється повільніше за сироватковий протеїн, що також є плюсом.
Якісний протеїн без лактози стане надійним помічником у досягненні спортивних цілей! Ідеально підходить для тих, хто веде активний спосіб життя та прагне збільшити м’язову масу, зберігаючи здоров’я травної системи. Підходить людям з непереносимістю лактози (молочки), забезпечуючи необхідну кількість білка для відновлення та зростання м’язів.
Які протеїни без лактози існують
Незважаючи на те, що сироватка, з якої роблять протеїн, це продукт, отриманий з молока, спортивні добавки, що пройшли ультрафільтрацію, не містять молочного вуглеводу. Тому ізолят та гідролізат є безлактозними.
Ці види сироваткового протеїну складаються з білка на 95% і зовсім не містять лактози, або містять в мізерно малих кількостях, яке не здатне викликати негативний вплив на ШКТ. Ці два види сироваткового протеїну мають більш високу вартість, ніж концентрат.
Лактози також немає в яловичому, яєчному та рослинному протеїні. Ялов’ячий протеїн отримують із яловичини. Для цього використовують процеси ультраконцентрації або гідролізу. Як і в яєчному протеїні, в яловичому міститься весь комплекс амінокислот і відсутні такі домішки, як жири, вуглеводи та холестерин. Варто звернути увагу на те, що, незважаючи на надфільтрацію, спортпит з яловичини теж може не засвоюватися.
Безлактозний протеїн поєднується з водою. У цьому випадку також можна використовувати рослинне молоко. Варто відзначити, що якісний протеїн має приємний смак, навіть якщо змішаний із водою.
Рослинні протеїнові суміші не містять лактозу, але й мають мізерний амінокислотний профіль.