30.04.2024
Новини Оперативно

“Тішуся, що внук і діти живі”, – каже тернополянин, в якого згоріло житло. Родині потрібна допомога

Вщент згоріло помешкання родини Пановиків у гуртожитку на вул. Бродівській, 50 у Тернополі. Пожежа сталася у ніч з 29 на 30 червня. Попередня причина – коротке замикання електро-подовжувача. Зараз родина відновлює зруйноване вогнем житло, допомогти їм фінансово може кожен, адже залишилися практично в одній сорочці. 

Пожежа сталася у помешканні на дев’ятому поверсі гуртожитку на вул. Бродівській (фото: Іван Сороколіт)

У квартирі живуть двоє батьків, їх дочка з чоловіком та внук. На щастя у пожежі ніхто не постраждав. Бабуся з дідусем були на вихідних у селі, а внук серед ночі почав кашляти від диму і розбудив батьків. 

– Вони одразу повибігали, почали кликати на допомогу, викликали пожежників, –  розповідає господар помешкання Василь Пановик. 

За словами чоловіка, одна кімната вигоріла до цегли, згоріло все, що там було. В другій кімнаті лишилися дивани, але вони в кіптяві, третя – також потребує ремонту. 

– Вогонь йшов до гори, стіни повністю обгоріли. Треба все здирати і штукатурити. Вікна всі пішли, двері, балкон…Те, що було в нашій з жінкою шафі, – все згоріло. В дітей одяг хоч з димом, але є. Зараз віддали все на прання. Ми з жінкою були в селі. Тільки діти в Тернополі.  Я лишився практично з тим, в чому поїхав до села і що маю там. 

Зараз у помешканні треба відчистити від кіптяви стелі, стіни, повиносити згорене. Що зараз потрібно найперше, розгублений чоловік навіть не знає. Каже, хіба би хто міг позичити перфоратор, щоб позбивати штукатурку. Також родина шукає тимчасове житло, адже наразі ночували у родичів. 

Василь Пановик каже, що помало відновить житло і дякує богові, що його рідні не постраждали в пожежі. 

– Тішуся, що мій внук і діти живі, – ділиться чоловік. 

Повідомлення про збір коштів погорільцям одразу після пожежі розмістили у соцмережі “Фейсбук”, небайдужі люди відгукуються на чужу біду. Василь Пановик щиро дякує всім. 

Довідка

Кошти на відновлення помешкання після пожежі можна перерахувати на картку ПриватБанку – 5168757379653837. Телефон для довідок: 0962376945 (Пановик Василь Володимирович)

Перейти до панелі інструментів