19.09.2024
Новини Оперативно

Заробляли мільйони у місяць: на Тернопільщині викрили масштабний наркосиндикат

Правоохоронці викрили масштабну міжрегіональну злочинну організацію із мільйонними оборудками. Це була масштабна спецоперація, яку проводили співробітники управління боротьби з наркозлочинністю спільно з оперативниками СБУ Тернопільської області. Про це повідомляє очільник поліції області Сергій Зюбаненко.

“Одночасно було проведено 32 санкціонованих обшуки на території Тернопільської та Сумської областей. Серед вилученого – 15 кілограмів амфетаміну, понад 7 тисяч пігулок MDMA, зброя, гранати та набої.


А найважливіше, що в результаті спецоперації було затримано двох організаторів наркосиндикату та сімох їх спільників”, – йдеться у повідомленні.

Організаторами бізнесу є жителі Тернополя та СумщиниОстанній разом зі знайомим облаштував нарколабораторію, де щомісяця виробляв близько 50 кг психотропів. Сировину для виробництва замовляли контрабандою з країн Європи. Тернопільський ділок почав співпрацювати з власником нарколабораторії з Сумщини і налагодив збут заборонених речовин через телеграм-канали. До розповсюдження наркотиків тернополянин залучив шістьох своїх знайомих.
Місячний прибуток від наркоторгівлі становив понад 30 мільйонів гривень.

Також один з учасників злочинної групи облаштував на території власної присадибної ділянки посів, вирощування та перероблення нарковмісних рослин. Для ведення «бізнесу» фігуранти орендували на тривалий час приватний будинок за межами Тернополя, кажуть у поліції.

Суд обрав усім членам міжрегіональної злочинної організації запобіжні заходи – тримання під вартою. Їм інкримінують:
– створення злочинної організації та участь у ній (ч.ч. 1 та 2 ст. 255 Кримінального кодексу);
– незаконне виробництво, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів (ч.ч. 2, 3 ст. 307 Кримінального кодексу);
– контрабанду наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів (ст. 305 Кримінального кодексу);
– незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ст. 263 Кримінального кодексу).
Затриманим загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

Перейти до панелі інструментів