21.09.2024
Новини Промо

Як Apple піклується про батарею в iPhone?

 Кожен користувач серйозно стурбований тим, щоб батарея для смартфона (популярнi варiанти можна знайти тут https://www.aks.ua/uk/catalog/akkumulyator-dlya-mobilnogo-telefona/) зберігала заряд енергії якомога довше. Тому часто виникає питання, як правильно користуватися акумулятором, а при цьому його продуктивність була максимальною і без шкоди для автономії. Apple вирішила зробити життя своїх клієнтів простішим і запропонувала системне вирішення цього питання.

Оптимізована зарядка акумулятора в iOS 13

 Трепетну турботу акумулятор айфон отримав завдяки розширеному функціоналу, доданого в оновлену систему iOS 13. Знайти корисну функцію можна після переходу в меню «Налаштуваннях» (Батарея -> Стан батареї), тут вона має назву, як «Оптимізоване заряджання батареї».

 Як саме відбувається оптимізація? IPhone аналізує звички користувача, а саме, моніторить кількість і час активованих процесів зарядки. На основі цих спостережень складається системний розклад. Робота всієї системи спрямована на те, щоб рівень заряду завжди був максимально наближений до 80% і не перевалював за ці значення.

 Чому 80%? Це зумовлено специфікою роботи літій-іонних елементів, що використовуються в цих пристроях, які зношуються швидше, коли вони заряджені більш ніж на 80%. Саме тому нове рішення iOS 13 дасть змогу збільшити час роботи акумулятора та підвищити його ефективність. Крім того, коли програмне забезпечення виявляє температуру батареї, яка перевищує рекомендовані значення, то процес заряджання може бути зупинений на вищезгаданому рівні. Звісно ці заходи пов’язані з тим, щоб забезпечити безпеку та продовжити термін служби хімічного накопичувача енергії.

 Apple також подумала про користувачів, які не користуватимуться телефонами протягом тривалого часу. У цьому випадку виробник рекомендує зберігати пристрій наполовину зарядженим, оскільки повна зарядка може негативно позначитися на загальному стані акумулятора в режимі простою.

Свіжа енергія для вашого iPhone

 Якщо ж користувач ігнорував рекомендації виробника або акумулятор повністю відпрацював свій ресурс, то настала пора подбати про купівлю нового АКБ за посиланням https://www.aks.ua/uk/catalog/akkumulyator-dlya-mobilnogo-telefona/brand/apple. Заміна акумулятора в телефонах Apple – процес нескладний. До того ж не обов’язково використовувати оригінальні елементи живлення, адже на ринку існує безліч дешевших аналогів, які повністю сумісні з iOS. Завдяки цьому нам доступні всі заводські параметри, наприклад, стан акумулятора та оптимізація зарядки, згадані вище.

 

Перейти до панелі інструментів