21.09.2024
Новини Оперативно

Багатотисячна хода паломників прибула у Почаївську лавру. Відео

Раніше “Терміново” розповідало, що з Кам’янця-Подільського до Почаєва, попри заборону влади та не благословення духівництва, 19 серпня вирушила кількатисячна хресна хода паломників. Учора, 25 серпня, за 6 днів подолавши майже 250 км дороги віряни прийшли до Почаївської лаври. Відео зустрічі ходи оприлюднив священник Георгій Гичка.

Як помітно з запису, натовп паломників і справді може налічувати кілька тисяч людей. Та Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу Почаївської лаври повідомляють про 30 тисяч паломників.

“25 серпня 2024 року, напередодні престольного свята Свято-Успенської Почаївської лаври, до обителі прибули учасники багатотисячного хресного ходу. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу Почаївської лаври.

Для того, щоб усі учасники хресного ходу змогли зайти через святу браму до Почаївської обителі знадобилося майже 40 хвилин.

Близько 30 тисяч прочан здолали понад 200 км з молитвою за Боже благословення для України”, – зазначають в УПЦ.

 

Після вітального слова (очевидно від настоятеля лаври), у якому згадали й про гоніння церкви, учасників хресної ходи запросили на територію, де на них уже чекав обід.

У святині віряни молитимуться, а 28 серпня зустрінуть свято Успіння Богородиці (віряни ПЦУ уже відзначили його 15 серпня).

Перейти до панелі інструментів