25.04.2024
Новини Суди

Тернополянин купив посвідчення водія і “влетів” на 17 тис. штрафу

17 тис. грн штрафу дав суд уродженцю Тернопільського району за використання підробленого посвідчення водія. Документ йому надрукували у 2017 році за 200 доларів. З ним чоловік їздив, допоки не попався патрульним.

Про це йдеться у вироку Тернопільського міськрайонного суду від 27 серпня 2019 року. Як випливає із нього, у 2017 році обвинувачений Василь С. надав свої дані, фото та 200 доларів невстановленій слідством особі. За тиждень отримав від неї посвідчення водія, яке не відповідає аналогічним бланкам посвідчень водія, які є в офіційному обігу, виготовлене струменевим способом друку.
У квітні 2018 року чоловіка у Тернополі зупинили патрульні. Їм він і пред’явив підроблений документ, який у подальшому вилучили правоохоронці. Дії чоловіка досудове слідство кваліфікувало за ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 358 – пособництво в підробці документу, ч. 4 ст. 358 КК України – використання завідомо підробленого документу.

У суді чоловік свою вину визнав, щиро розкаявся та просив суворо не карати.
Як результат судового розгляду – суд прийшов до переконання про доведеність вини обвинуваченого, відтак визнав винним у злочинах за вище згадуваними статтями та присудив 17 тис. грн штрафу.

Наразі вирок законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

Перейти до панелі інструментів