20.04.2024
Новини Суди

У Тернополі шахрай “кинув” касирку банку на 400 доларів

18 тис. грн збирався обміняти киянин на долари в одному із банків Тернополя, однак потім передумав та повернув валюту касиру. Щоправда, у процесі цього обміну банк збіднів на чотири сотні доларів.

Випадок трапився 26 червня 2018 року у приміщенні АТ «Правекс Банк» на вул. Руській. Спритник — судимий за шахрайство у квітні 2019 року та оштрафований уродженець Києва Ян Р.

Чоловік, як йдеться у матеріалах судової справи, попросив касира обміняти на долари США 18 тис. грн. Коли ж касир передала йому 680 доларів, чоловік сказав, що передумав обмінювати та попросив свої гривні назад. Касир віддала, чоловік нібито повернув отримані від неї долари. Однак під час повернення валюти скористався “заломом купюр” та, прихопивши собі 400 доларів, втік. Таким чином завдав збитків банку на 10469,45 гривень. Згодом правоохоронці його розшукали.

29 травня 2019 року чоловік уклав угоду про визнання своєї винуватості з прокуратурою, а 30 травня справу передали до суду. Надалі суд затвердив угоду та призначив узгоджене в ній покарання. Зокрема, визнав киянина винуватим у вчиненні злочину за ч.1 ст. 190 КК “Шахрайство” та присудив 850 грн штрафу. Про це йдеться у вироку Тернопільського міськрайонного суду від 21 червня. Наразі вирок законної сили не набрав — оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

Перейти до панелі інструментів