29.03.2024
Корисне Промо

Як вибрати пральну машинку для приватного будинку чи дачі

Вибирати пральну машину, якщо немає ніяких обмежень, дуже просто. Розбираєтеся в функціях, знаходите модель, яка вам підходить по дизайну, характеристикам, технологіям, і купуєте. Звичайно ж, звертаєте увагу на бренд, гарантію та відгуки.

А от за наявності проблем чи обмежень до вибору вже потрібно відноситися відповідальніше. Наприклад, при необхідності зекономити кошти, встановити пралку в приміщенні де мало місця чи організувати процес прання без водопроводу і каналізації. Для будь-якої з цих ситуацій ви можете підібрати хорошу модель, оскільки в асортименті інтернет-магазинів представлені абсолютно різні пральні машини у Рівному, що дозволяє знайти хороший варіант та відійти від середньовіччя.

Якщо потрібно зекономити кошти

Все залежить від того, наскільки жорсткими є рамки економії. Наприклад, якщо ваші обмеження встановлені на позначці в 5-7 тис. грн, більше шансів буде знайти підходящу модель в категорії напівавтоматичних пралок. Звичайно, в процесі прання потрібно буде брати більшу участь, але й руками працювати не доведеться.

Якщо ж верхня відмітка встановлена на 10 тис. грн., можна вже дивитися на пральні машини автомат. Навіть в період тотального росту цін через російську агресію за ці гроші можна придбати непогану техніку з такими характеристиками:

  • завантаженням до 7 кг;
  • швидкістю віджиму до 1400 об/хв;
  • класом енергоспоживання до А+++;
  • механічним та електронним типом керування;
  • додатковими функціями — очищення барабана, економне прання, дозавантаження білизни, відкладений старт.

На жаль, через війну ситуація з кількістю варіантів зараз гірша, ніж завжди. Та пізніше ситуація обов’язково стабілізується, а асортимент збільшиться.

При дефіциті місця

В умовах браку корисного простору у ванній кімнаті, кухні чи іншому приміщенні, де ви плануєте поставити пралку, радимо звернути увагу на вертикальні моделі або вузькі машини з фронтальним завантаженням.

Автоматична вертикалка буде просто чудовим варіантом. Тут менша товщина, ніж у фронталок, її можна ставити біля стіни як завгодно і вона відкривається вгору, тому не потребує додаткової площі в кімнаті.

Якщо ви шукаєте фронтальну машину, щоб встановити її, наприклад, під столешнею на кухні, зверніть увагу на моделі зі слім-категорії.

При відсутності водопроводу

Багато кому на думку відразу приходить напівавтоматична пральна машина, в яку воду потрібно заливати вручну. Так, це один із варіантів, котрий без проблем можна організувати в приватному будинку чи на дачі. Він також дозволить і достатньо суттєво зекономити.

Але також можна придбати і автоматичну. Відсутність водопроводу та каналізації проблемою не буде, оскільки є моделі, що продаються разом зі спеціальними баками для води. Перед увімкненням пристрою достатньо заповнити ємність рідиною.

Перейти до панелі інструментів