23.04.2024
Промо

Що потрібно враховувати при виборі торшерів: призначення та різновиди виробів

У житлових приміщеннях використовуються різні види освітлювальних приладів, основне завдання яких полягає у забезпеченні необхідного рівня освітленості. Одним із різновидів світильників є торшери. Це вироби підлогового типу, які складаються з основи, довгої штанги та абажура. Конструкція може відрізнятися залежно від конфігурації та стилю оформлення. Використовуються торшери для місцевого освітлення певної зони у приміщенні. Вони, на відміну від настільних світильників, характеризуються такими перевагами, як можливість встановлення в будь-якій точці кімнати.

Різновиди торшерів за їх призначенням

Обирати виріб потрібно за різними параметрами, і одним з найважливіших критеріїв є його функціональне призначення. Такий тип освітлювального приладу використовується як додатковий, але від правильності підбору залежатиме не тільки дизайн приміщення, але й зручність експлуатації.

Одним з найважливіших параметрів класифікації торшерів є їхнє призначення:

1. Декоративні. Відрізняються привабливим дизайном, який обов’язково повинен поєднуватися зі стилем оформлення приміщення, а також розсіяним підсвічуванням (не можна використовувати як повноцінне джерело світла). Під такими приладами не рекомендується читати через утворення ними слабкого світлового потоку, тому вони часто служать для створення затишної та розслаблюючої обстановки в приміщенні.

2. Функціональні. Призначені для формування робочого освітлення, що досягається специфічною конструкцією таких виробів. Зазвичай моделі мають плафон із можливістю зміни напрямку світлового потоку. Крім того, прилади відрізняються багатофункціональністю: у них можна змінювати висоту розташування штанги, а також повертати абажур у потрібному напрямку.

Торшери користуються великою популярністю, що пов’язано з багатьма характерними для них перевагами. Характерні риси виробів:

• відсутність потреби монтажу;

• мобільність (можна переставити у будь-яке місце або навіть перенести до іншої кімнати);

• створення затишної та комфортної обстановки для відпочинку;

• відсутність необхідності використання додаткових меблів для розміщення.

Придбати будь-який потрібний варіант можна в інтернет-магазині, де представлені світильники EGLO у великій кількості.

Велика різноманітність моделей, що пропонуються сучасними виробниками, зокрема компанією EGLO, є лише підтвердженням того, що вони дійсно популярні та затребувані серед споживачів.

Різновиди плафонів: їх особливості та переваги

Найважливіша конструктивна частина торшера – плафон, від особливостей виконання якого залежить якість освітлення. Цей елемент створює такі варіанти потоку променів:

1. Спрямовані. Для цього використовуються абажури, виготовлені з матеріалів, що не пропускають світло. Зазвичай вони мають шарнірне з’єднання, що дозволяє відрегулювати положення виробу для спрямування світла в потрібному напрямку.

2. Розсіяні. Створюються за допомогою напівпрозорих абажурів, які поступово пропускають промені. Саме такі варіанти виробів належать до групи декоративних приладів.

3. Відображувані. Прилади оснащені плафонами, де відбувається відображення світлових потоків. Можуть використовуватися як декоративні елементи, а при необхідності застосовуються для формування спрямованого освітлення.

Щоб правильно вибрати торшер, потрібно спочатку визначитися з його функцією в кімнаті. Якщо модель планується експлуатувати лише для створення комфортної обстановки у приміщенні, тоді слід купувати вироби із категорії декоративних пристроїв. Ціна таких приладів залежить від конструктивних особливостей, але найчастіше вони коштують дешевше аналогів функціонального типу.

Якщо визначилися із призначенням, тоді варто вибрати світильник по дизайну, а також ряду технічних параметрів: потужності, напрямку випромінення, температури світла і т.ін.

Перейти до панелі інструментів