27.04.2024
Оперативно

Інтернет-шахраї оформили на ланівчанку чималий кредит

Працівники відділення поліції № 2 міста Ланівці Тернопільського РУП відкрили кримінальне провадження за фактом шахрайства щодо жительки району. Про це повідомляють у поліції області.

Жінка стала жертвою інтернет-шахраїв. Вона повірила невідомому чоловікові, який представився співробітником мобільного оператора. Він сказав, що виникли якісь технічні несправності, що номер жінки буде скоро заблоковано, і їй потрібно якомога швидше придбати стартовий пакет.

Жителька області придбала новий стартовий пакет.

За декілька днів до того їй зателефонував нібито співробітник банку, і попросив повідомити їй дані свого банківського рахунку.

Жінка тільки через декілька днів зрозуміла, що її ошукали, тому що на неї оформили кредит на суму понад 30 тисяч гривень.

В чому суть афери?

Аферист відновлює або замінює картку банку самостійно, без відома власника. Перед тим він звертається до мобільного оператора з повідомленням про крадіжку телефону, і просить відновити сім-картку.

Для того, щоб відновити картку, потрібно розповісти про останні дзвінки. А останні дзвінки шахрай знає – це номер, з якого він телефонував до своєї жертви. Так аферисти підробляють сім-карту, а з нею уже може зареєструватися у мобільному додатку банку. Вони отримують доступ до рахунків жертви, перераховують наявні на них гроші собі, і навіть беруть кредити.

Тому у поліції просять привязати свою сім-картку до паспорта. В такому випадку без нього шахраї не зможуть підробити сім-картку.

Перейти до панелі інструментів