18.10.2024
Новини Оперативно

Не айтішники: стало відомо, кому найбільше платять на Тернопільщині

На ринку праці Тернопільщини спостерігається цікава тенденція – високооплачувані вакансії не обмежуються лише IT-сферою. Згідно з даними, на сьогодні у регіоні пропонується понад 1,8 тисячі вакансій, з яких майже кожна п’ята передбачає заробітну плату вищу за середню по області.

За інформацією Тернопільського обласного центру зайнятості, найбільший попит на працівників спостерігається у секторах переробної промисловості, торгівлі, охорони здоров’я та надання соціальної допомоги, транспорту та освіти.

Серед найбільш затребуваних професій області – водії, лікарі, продавці, кухарі, швачки, підсобні робітники, медсестри, вантажники, бухгалтери та касири торговельного залу. Однак найцікавішим є рейтинг професій за розміром заробітної плати.

Лідером за рівнем оплати праці виявився складальник електричних машин та апаратів із зарплатнею 31,8 тисячі гривень. Не набагато відстають начальники виробничих лабораторій та виробництв, яким пропонують 30 тисяч гривень.

Високі зарплати також в операторів пультів керування устаткуванням залізобетонного виробництва, рихтувальників кузовів, начальників цехів, керівників відділеннями та операторів ліній у виробництві харчової продукції – від 25 до 28 тисяч гривень.

Не залишаються без уваги також медичні працівники – лікарям різних спеціальностей пропонують від 20 до 22 тисяч гривень. Такий же рівень оплати мають авторемонтники, монтажники систем вентиляції, торговельні агенти та інженери мережі стільникового зв’язку.

Ця інформація демонструє, що на Тернопільщині існує попит на фахівців різних галузей, а висока заробітна плата не є прерогативою виключно IT-сектору. Важливо зазначити, що рівень оплати праці залежить від конкретних обов’язків та кваліфікації працівника, тому ці дані можуть варіюватися.

Така ситуація на ринку праці створює сприятливі умови для професійного розвитку в різних сферах та може стати стимулом для молоді обирати різноманітні напрямки освіти та кар’єри.

Перейти до панелі інструментів