20.09.2024
Новини

Тернополяни на колінах зустріли полеглого Героя Тараса Гондза

Місто на колінах зустріло Тараса Гондза, який віддав своє життя за Україну на фронті в Донецькій області. Йому навіки залишиться 32 роки.

Тарас Гондз був не просто воїном, а справжнім Героєм, який неодноразово рятував життя своїх побратимів, витягаючи їх із найгарячіших точок бойових дій. За свою хоробрість та самовідданість він був нагороджений нагрудним знаком Головнокомандувача ЗСУ.

Що відомо про Тараса Гондза

Загиблий захисник був випускником Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка, де навчався на факультеті педагогіки й психології. Навіть перебуваючи на передовій, Тарас продовжував свою освіту, захищаючи бакалаврську роботу з теми психологічної готовності мобілізованих військовослужбовців.

Викладачі та однокурсники згадують Тараса як надзвичайно щиру та світлу людину, завжди готову підтримати та допомогти. Ще рік тому він складав кваліфікаційний іспит з психології в рідному університеті, де його вітали стоячи, дякуючи за героїзм та відданість Батьківщині.

Вся громада міста розділяє біль втрати та схиляє голови перед подвигом Тараса Гондза.

Гідне повернення загиблого Героя додому забезпечили місія “На Щиті”. Тернополяни стали на коліна, коли труну з тілом Тараса провозили вулицями міста. Це свідчення глибокої поваги та вдячності за його жертву заради майбутнього України.

Тарас Гондз назавжди залишиться в пам’яті як хоробрий воїн, відданий син своєї землі, та людина з великим серцем. Вічна йому пам’ять!

 

Перейти до панелі інструментів