20.09.2024
Новини Оперативно

На Тернопільщині попрощаються з видатним професором

17 липня 2024 року на 86-му році життя помер Петро Сергійович Атаманчук, доктор педагогічних наук, професор Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка та академік Національної академії наук вищої освіти України. Про втрату повідомили в ТНПУ.

Професор Атаманчук був визнаним експертом у галузі фізики та методики її викладання. Його наукова кар’єра розпочалася у 1982 році із захисту кандидатської дисертації в Київському університеті імені Т.Г. Шевченка. У 2000 році він здобув ступінь доктора наук в Національному педагогічному університеті імені М.П. Драгоманова.

За свою плідну наукову діяльність Петро Сергійович опублікував понад 800 наукових праць, включаючи 20 монографій та понад 100 навчально-методичних посібників. Він також був відзначений званнями “Відмінник освіти України” та “Заслужений працівник освіти України”.

Останні роки свого життя професор Атаманчук присвятив роботі в Тернопільському національному педагогічному університеті, де продовжував підготовку висококваліфікованих фахівців та проведення фундаментальних досліджень.

Науковий доробок та педагогічний талант Петра Сергійовича Атаманчука назавжди залишаться вагомим внеском у розвиток української науки та освіти.

Перейти до панелі інструментів