08.07.2024
Новини Оперативно

Пік аварійності, причини ДТП та багато іншого – головне з брифінгу патрульної поліції

За перше півріччя 2024 року на дорогах Тернопільської області сталося 242 дорожньо-транспортні пригоди (ДТП) з постраждалими. Внаслідок цих аварій 30 осіб загинули, а 302 отримали травми різного ступеня тяжкості.

Начальник управління патрульної поліції в Тернопільській області Богдан Шевчук під час брифінгу 5 липня повідомив, що найчастіше аварії з постраждалими траплялися у середу, п’ятницю та неділю, що складає 49% від усіх ДТП з постраждалими. За його словами, пік аварійності припадає на 18-ту та 19-ту години – в цей час сталося 21% від усіх ДТП з постраждалими.

Шевчук також назвав основні причини автопригод з постраждалими: перевищення безпечної швидкості (72 ДТП), порушення правил маневрування (54 ДТП), порушення правил проїзду пішохідних переходів (25 ДТП), порушення правил проїзду перехресть (20 ДТП) та недотримання дистанції (25 ДТП).

Начальник патрульної поліції наголосив, що кожне, навіть незначне порушення Правил дорожнього руху може призвести до трагічних наслідків. “Кожна ДТП – це не лише пошкоджені транспортні засоби, але й зруйновані долі та втрати близьких людей”, – підкреслив Богдан Шевчук.

Перейти до панелі інструментів