04.07.2024
Новини Оперативно

Пропонували по 10 тисяч: на Тернопільщині впіймали 2 нетверезих водіїв

На Тернопільщині зафіксовано випадки спроб підкупу поліцейських нетверезими водіями. Порушники намагалися уникнути відповідальності за керування транспортом у стані алкогольного сп’яніння, пропонуючи правоохоронцям гроші за нескладання протоколів. Про це інформують у ГУНП у Тернопільській області.

З початку року в області зафіксовано 1753 випадки керування транспортом у нетверезому стані. За це передбачено штраф у 17 000 гривень та позбавлення водійських прав на рік. Однак, спроби підкупу поліцейських можуть призвести до кримінальної відповідальності.

У Підволочиську 38-річний водій скутера запропонував поліцейським 10 000 гривень за те, щоб його відпустили без складання протоколу. Подібний випадок стався у Великих Гаях, де 56-річний водій ВАЗу також намагався відкупитися за аналогічну суму.

Обидва інциденти було зафіксовано на нагрудні камери правоохоронців. За цими фактами відкрито кримінальні провадження за статтею 369 Кримінального кодексу України (пропозиція неправомірної вигоди службовій особі). Покарання за цей злочин може варіюватися від штрафу до чотирьох років позбавлення волі.

Поліція Тернопільщини закликає водіїв дотримуватися правил дорожнього руху та не намагатися уникнути відповідальності незаконними методами, оскільки це може призвести до значно серйозніших наслідків.

Перейти до панелі інструментів