01.07.2024
Новини

Добряче піджарить, але й може підмочити: прогноз погоди на вихідні 29-30 червня на Тернопільщині

На вихідних Україну охопить спека, температура повітря сягатиме +33 градусів у більшості регіонів, а на півдні країни може піднятися до +35. Антициклон принесе переважно суху погоду, лише на крайньому заході очікуються дощі. Про це повідомила відома синоптикиня Наталка Діденко.

За її словами, спекотна погода триватиме і на початку наступного тижня, посилюючись у неділю та понеділок. У Карпатах можливі сильні грозові зливи.

Синоптикиня попереджає про підвищену пожежну небезпеку через гаряче повітря і закликає утриматися від розведення вогнищ на природі.

“Обійдіться хоч раз без шашликів, а бур’ян не рвіть, він затримує трохи спеку – пополете вже трохи згодом”, – радить Діденко.

Послаблення спеки очікується лише з вівторка-середи в західних областях, а також частково на півночі України. За прогнозами, 1-2 липня температура повітря знизиться на кілька градусів у цих регіонах.

Метеорологи закликають населення бути обережними під час спеки, уникати тривалого перебування на сонці та дотримуватися питного режиму.

А Тернопільський обласний центр з гідрометрології прогнозує вночі 29 червня 16 – 21° тепла, вдень 26 – 31° тепла. Можливі дощі та грози.

Перейти до панелі інструментів