30.06.2024
Новини Оперативно

На Тернопільщині вводять обмеження для водіїв фур: кого саме це торкнеться

З 1 липня на дорогах Тернопільщини тимчасово обмежать рух для великовагових транспортних засобів. Причина – збереження автомобільних доріг на період аномальних підвищень температури повітря. Про це розповідають у Службі відновлення та розвитку інфраструктури у Тернопільській області.

“Задля збереження дорожнього покриття вантажівкам заборонено рухатися при температурних показниках повітря більше +28 градусів за Цельсієм. Заборона стосується транспорту фактичною масою понад 24 т і навантаженням на вісь понад 7 т.

Перечекати спекотний період водії можуть на майданчиках для тимчасової стоянки в смугах відведення автомобільних доріг та біля об’єктів дорожнього сервісу.

На автомобільних дорогах загального користування державного значення встановлено відповідні заборонні дорожні знаки та інформаційні щити”, – йдеться у повідомленні.

Про застосування зазначених обмежень та місць розміщення тимчасових майданчиків проінформували дотичні органи виконавчої влади та асоціації автомобільних перевізників.
Обмеження не застосовуються для транспортних засобів, які використовуються для ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та транспортних засобів, що здійснюють перевезення небезпечних, швидкопсувних вантажів, живих тварин і птиці, військових вантажів, товарів подвійного призначення та/або майна, що використовується для потреб оборони та інше.
Умови та режими тимчасових обмежень будуть переглядатися залежно від прогнозованої та фактичної температури повітря.

Обмеження по часу буде встановлюватись залежно від районування території України та з урахуванням дії комендантської години.

Перейти до панелі інструментів