29.09.2024
Новини

Виступав проти Євромайдану: не бідне життя та офіційна робота головного СБУшника Тернопільщини часів Януковича

10 років тому, під час Євромайдану, обласне управління СБУ у Тернопільській області очолював такий собі Володимир Маркевич. Він був головним “душителем” Євромайдану у Тернополі, і його з тріском вигнали за кілька днів після початку усіх подій. Тепер же стало відомо, що ставленик Януковича знайшов собі непогану роботу в Україні. Про це можна дізнатись з його декларації за 2023 рік.

Маркевич став начальником санаторію СБУ в Одеській області. Санаторій “Одеса” розташований у місті Южний. Саме ним колишній СБУшник керує.

До призначення Маркевич був заступником з безпеки ДП «МТП «Южний». Саме при ньому в порту проходила масштабна корупційна схема зі встановленням відеокамер від компанії доньки ексголови поліції Києва «Новітнє обладнання».

І взагалі, за останнє десятиріччя Маркевич обзавівся великою кількістю майна. Зокрема, двома квартирами в Одесі, однією – в Жидачеві. Їхня вартість не вказана. Також нещодавно посадовець придбав квартиру в Южному. Це маленьке приміщення на 38 квадратних метрів. Офіційна вартість – 760 тисяч гривень. Також колишній СБУшник придбав нежитлове приміщення в Одесі невідомої площі вартістю в понад 1,08 млн гривень.

Крім того, в 2023 році Маркевич купив вживаний Nissan Murano. Офіційна вартість авто явно не відповідає дійсності, адже воно не може коштувати 36 тисяч гривень. Вартість такого авто на ринку складає понад 900 тисяч.

Також посадовець має частку в ТОВ “Торгруп” вартістю в 182 тисячі. Його офіційна пенсія – 157 тисяч за рік, зарплата – 350 тисяч гривень. Також Маркевич зберігає мільйони гривень готівкою.

Словом, прибічник Януковича зараз живе доволі непогано.

Перейти до панелі інструментів