21.09.2024
Новини

Благодійний концерт, фестиваль зеленого борщу та розваги для дітей: селище на Тернопільщині відзначило свій День

У свято Пресвятої Трійці, яке в народі називають Зеленими святами, селище Підволочиськ відзначило свою 561 річницю від першої письмової згадки. Саме тоді традиційно святкують День Підволочиська. Уже третій рік поспіль свято селища проходить в умовах повномасштабної війни. Відтак, проводять його у благодійному форматі та без гучних гулянь.

“У рамках проведення дня селища, враховуючи реалії в яких живе щоденно наша країна, було проведено щорічний вже пʼятий фестиваль зеленого борщу «ЗеленFEST», в якому взяли участь кухарі комунальних закладів «Центр надання соціальних послуг» та «Підволочиської центральної лікарні” Підволочиської селищної ради.

Крім того, у Підволочиському будинку культури відбувся благодійний концерт за участі самодіяльних колективів будинку культури, центру дитячої та юнацької творчості, музичної школи та заслуженого артиста України, громадського діяча, лауреата Всеукраїнської літературно-мистецької премії імені братів Богдана та Левка Лепких Володимира Вермінського.

На заході зібрали 31 500 гривень на підтримку наших воїнів-земляків.

На центральній площі працювали кілька днів дитячі розважальні атракціони. Всі бажаючі могли відвідати святкові заходи, а також долучитися до підтримки ЗСУ”, – розповідають у Підволочиській селищній раді.

Перейти до панелі інструментів