27.07.2024
Новини

Житимуть у смартквартирах: у Чорткові відкрили будинок для внутрішньо переміщених осіб

На Тернопільщині відкрили будинок для ВПО, який реконструювали з гуртожитку. Про це повідомляють у Тернопільській обласній військовій адміністрації.

“Реконструювали приміщення гуртожитку під смартквартири для ВПО в рамках програми „Підтримка ЄС для нагальних потреб розміщення ВПО в Україні”, що фінансується Європейським Союзом і реалізується під управлінням НЕФКО”, – йдеться у повідомленні.

«Створення комфортних умов проживання сприятиме інтеграції внутрішньо переміщених осіб у Чортківській громаді та дозволить їм розпочати нове повноцінне життя і реалізувати свої можливості. Тому дякую керівництву громади за ті можливості, які ви створюєте для вимушених переселенців. Велика подяка усім донорам за підтримку»,- сказав Володимир Важинський.

У будівлі облаштували 39 комфортних смартквартир. Також є 4 кімнати для людей з інвалідністю. Крім того, у приміщені відкрили Центр соціального обслуговування, де створили чотири робочі місця для вимушених переселенців, що проживатимуть у житловому комплексі. Вони офіційно працюватимуть у перукарському салоні, ательє з ремонту одягу та взуття.
Кошторисна вартість проєкту – 1 мільйон 960 тисяч євро.

Перейти до панелі інструментів