27.07.2024
Новини

Перебував у непрацездатному стані: ремонт мосту на Тернопільщині – на фінальному етапі (фото)

Минулого року розпочався ремонт штучної споруди на трасі Р-39 Броди – Тернопіль. Це міст через струмок біля села Плотича, що під Тернополем. Звели його у 1952 році і до цього часу капітально не ремонтували. Міст мав численні дефекти і перебував у п’ятому, непрацездатному стані. 

“Штучна споруда перебувала у 5 непрацездатному стані з обмеження руху транспорту по ній10 т, що в умовах постійного транзиту через Тернопільську область гуманітарних та оборонних вантажів значно ускладнювало логістику.
У 2023 році Кабінет Міністрів України спрямував кошти Європейського інвестиційного банку на капітальний ремонт мосту поблизу села Плотича.
Напередодні підрядна організація Служби відновлення нанесла на відремонтовану споруду та підходи до неї фінішний шар асфальтобетонного покриття. Це дозволило відкрили повноцінний рух транспорту в обидва боки на ділянці траси Р-39. Дорогу привели до нормативних поздовжніх, поперечних ухилів та геометричних параметрів. Це поліпшить оглядовість на ділянці автошляху Р-39, а відтак безпеку руху”, – йдеться у повідомленні Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Тернопільській області.

Залишилось заасфальтувати підходи до моста, нанести дорожню розмітку і встановити дорожні знаки.

Читайте також: Тимчасову переправу у Теребовлі закриють: як об’їхати

Перейти до панелі інструментів