17.06.2024
Новини

Вбивчий недобуд, місця жертвоприношень, аномалії і не тільки: моторошні місця Тернопільщини, від яких стигне кров

На Тернопільщині є безліч прекрасних місць для туристів – цю красу не встигнеш побачити і за тиждень. Та серед найрозрекламованіших туристичних родзинок Тернопілля є ті, що можуть вселити страх та невідомість. Серед них – найбільш моторошні та кріпові, як модно зараз говорити, локації. “Терміново” зібрало їх і розповідає історії, від яких в жилах стигне кров.

Будинок з привидами, Тернопіль

В обласному центрі Тернополя є кілька локацій, які можуть привабити сміливців-туристів. Та тернополяни туди рідко заглядають. Хіба допитливі підлітки можуть заглянути вряди-годи. Одним із таких є так званий Будинок з привидами, розташований майже у середмісті Тернополя. Усім своїм старезно-моторошним виглядом він відлякує тих, хто проходить повз. Адже, згідно з легендою, тут живуть привиди. На це нібито вказують певні ознаки – робітники, які тут працювали, мали часті головні болі, непритомніли. Кімнатами самостійно пересувались різні предмети (навіть літали), якась містична сила самостійно вмикала та вимикала світло. А все через те, що на місці цього будинку колись було кладовище.

За деякими свідченнями, з будинку та околиць місцеві жителі часто чули моторошне завивання, а голоси здавались чи то вовчими, чи то людськими. Також люди стверджували, що бачили певні силуети у вікнах.

А що насправді?

Насправді в будинку довго перебували залізничники, які вручну перемикали стрілки залізниці. На третьому поверсі у них була майстерня. Та зараз потреби вручну перемикати стрілки немає, тому будівля пустує.

Ще один будинок з привидами?

Виявляється, будинок колишніх залізничників – не єдиний будинок з привидами у Тернополі. Він має погану славу, а мешканці мікрорайону “Новий світ” його відверто побоюються.

Будинок з привидами у Тернополі на вулиці Броварній

Попри те, що будинок на вулиці Броварна, 35, офіційно є пам’яткою архітектури місцевого значення, будівля перебуває у вкрай занедбаному стані. Уже з років 5 тут ніхто не живе.

Броварна, 35 Тернопіль всередині
Ну як ніхто не живе. Люди без постійного місця проживання, допитливі підлітки, – ось кого можна тут зустріти

“Покази” місцевих мешканців різняться. Одні кажуть, що тут колись нібито сталось моторошне вбивство (яке, – ніхто не знає), інші впевнено заявляють, що тут була в’язниця.

Броварна, 35, Тернопіль
Лахміття тут порозкидали явно не підлітки

За даними Вікіпедії, саме у цьому будинку жив керівник Національної партії Кшиштоф Савицький. Як пише ternopil-future.com.ua, цей будинок було побудовано у 1938 році для місцевого адвоката. Ні імені його, ні доля невідома. Потім нібито там жив міліціонер, який скоїв самогубство.

А це, ймовірно, портал у той самий інший світ. Насправді яма глибока, і туди може впасти людина

Звенигородський храм ідола або Ґовда. Гусятинщина

Колись, ще до запровадження християнства (або лише на його початку), у цьому місці, розташованому на південь від села Крутилів, що на Тернопільщині, відбувались різні магічні події. За інформацією compass-tour.com.ua, це було сакральне для місцевих мешканців місце, адже тут, ймовірно, відбувались язичницькі жертвоприношення.

Коли дослідники виявили ці капища на правому березі річки Збруч, то знайшли тут не лише будинки жреців, але й жертовні камери та криниці. Також тут був храм з величезним ідолом, який лежав впоперек храму. Коло нього були розкидані предмети, що використовувались в жертвоприношеннях. Це різні серпи, ножиці, зерно тощо.

Місцеві мешканці кажуть, що тут постійно фіксуються влучання блискавки. Люди запевняють, що це місце священне, адже попелом дерева, спаленого блискавкою, можна лікуватись.

Якого бога тут вшановували, достеменно не відомо. Дослідники вважають, що тут жили чаклуни-волхви.

Лікарня, яка калічить і вбиває. Кременець

У цьому місці не проводили свої обряди стародавні чаклуни, там не страшать людей привиди чи щось схоже. Та, якщо дізнатись про будівлю детальніше, стигне кров в жилах. Про недобудовану лікарню у Кременці знають всі, а також про страшні випадки, які тут ставались. Заради адреналіну підлітки піднімаються на дах цієї недобудованої лікарні. Бували і травмування, і навіть смерті. Близько семи років тому 16-річний студент зірвався з даху недобудованої лікарні аж у підвал. Тіло юнака знайшли аж на наступний день, а обставини цього трагічного випадку до кінця не з’ясовані.

Жорстока іронія долі – де мали б рятувати людей, там вони калічаться і навіть гинуть. Дехто з місцевих мешканців пояснює це поганою енергетикою. Адже у серпні 1942 року німецькі фашисти саме на цьому місці, де потім “виросла” лікарня, розстріляли 15 тисяч євреїв.

Перейти до панелі інструментів